Εκπληκτικό Βίντεο από τα χιονισμένα Μετέωρα

0
110

Οι κορυφές του ψαμμίτη και τα μοναστήρια των Μετεώρων στην κεντρική Ελλάδα καλύφθηκαν από χιόνι το πρωί της Παρασκευής, δημιουργώντας ένα σπάνιο και εκπληκτικό θέαμα.

Τα Μετέωρα είναι ένας τεράστιος βράχος που έχει στις πλαγιές του όχι λιγότερο από 24 μοναστήρια.

Τα μοναστήρια χτίστηκαν στις βραχώδεις προεξοχές του βουνού από τον 14ο μέχρι τον 16ο αιώνα και έξι από αυτά παραμένουν σήμερα για να εξερευνηθούν και να θαυμαστούν από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Τα μοναστήρια έγιναν κέντρα ορθόδοξης πίστης στη βυζαντινή εποχή και παρήγαγαν μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια της θρησκευτικής τέχνης στον κόσμο. Τα ανεκτίμητα φωτισμένα χειρόγραφα βρίσκονται επίσης στις συλλογές των μοναστηριών και μπορούν να προβληθούν και σήμερα στα μουσεία τους.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τη μοναδική τους ομορφιά και πολιτιστική σημασία. Ολόκληρη η περιοχή των Μετεώρων-Αντιχασίας έχει επίσης επίσημα ανακηρυχθεί από το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος ως «Οικολογική Ζώνη Natura 2000» για την προστασία σπάνιων ειδών πουλιών και λουλουδιών που ζουν εκεί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...